Ekspresowa pizza z patelni

Spód: (bezmleczne, bezcukrowe)
bezcukrowe
Składniki na spód pizzy:
  • mąka orkiszowa jasna – 3 łyżki,
  • mąka żytnia typ 2000 – 3 łyżki,
  • siemię lniane mielone – 1 łyżka,
  • jajko – 1 szt.,
  • mleko owsiane – 4 łyżki,
  • sól – szczypta,
  • oregano suszone – szczypta.
Wykonanie – pizza z patelni:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Masę rozprowadź na delikatnie natłuszczonej patelni. Smaż z obu stron. W czasie smażenia z drugiej strony posmaruj passatą pomidorową i nałóż ulubione dodatki (U mnie: mozzarella, szynka parmeńska, oliwki, szpinak). Poczekaj aż mozzarella się rozpuści.

Wartości odżywcze spodu:

Kaloryczność: 358 kcal

Białka: 15,3 g

Węglowodany: 55,9 g

Tłuszcze: 9,7 g

Fit pizza