Ekspresowa pizza z patelni
Spód: (bezmleczne, bezcukrowe)


Składniki na spód pizzy:
- mąka orkiszowa jasna – 3 łyżki,
- mąka żytnia typ 2000 – 3 łyżki,
- siemię lniane mielone – 1 łyżka,
- jajko – 1 szt.,
- mleko owsiane – 4 łyżki,
- sól – szczypta,
- oregano suszone – szczypta.
Wykonanie – pizza z patelni:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Masę rozprowadź na delikatnie natłuszczonej patelni. Smaż z obu stron. W czasie smażenia z drugiej strony posmaruj passatą pomidorową i nałóż ulubione dodatki (U mnie: mozzarella, szynka parmeńska, oliwki, szpinak). Poczekaj aż mozzarella się rozpuści.
Wartości odżywcze spodu:
Kaloryczność: 358 kcal
Białka: 15,3 g
Węglowodany: 55,9 g
Tłuszcze: 9,7 g

Potrzebujesz porady dietetyka? Zapisz się! Zobacz jak wygląda pierwsza wizyta u dietetyka.