Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów malinowych

(bezmleczne, bezglutenowe, bezcukrowe)
bezcukrowe
Składniki na 4 porcje:
  • 1 litr rosołu,
  • 4-5 pomidorów malinowych,
  • marchewka z rosołu,
  • 1 łyżeczka masła klarowanego,
  • 1 łyżeczka erytrolu (lub innego słodzidła),
  • sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:

Pomidory sparz wrzątkiem i zdejmij skórkę. Pokrojone pomidory duś na maśle klarowanym ok 15 min. Dopraw erytrolem, solą i pieprzem. Pomidory dodaj do gorącego rosołu z marchewką, całość zagotuj. Następnie zblenduj. Można serwować z ryżem, kaszą jaglaną, makaronem, pulpetami.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

Kaloryczność: 290 kcal

Białka: 29,3 g

Węglowodany: 9,1 g

Tłuszcze: 15,8 g

zupa z pomidorów