Chlebek bananowy

(bezmleczne, bezglutenowe, bezcukrowe)
bezcukrowe
Składniki:
  • 3 brązowe banany,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 łyżki masła orzechowego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Wykonanie:

Banany zblenduj z jajkami. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i znowu zblenduj. Powstałą masę podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao, do drugiej masło orzechowe. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj na przemian łyżką masy. Piecz 35 minut w 180 st.

Wartości odżywcze w 1 kawałku:

Kaloryczność: 137 kcal

Białka: 5,8 g

Węglowodany: 19 g

Tłuszcze: 5 g

Chlebek bananowy