Chlebek bananowy
(bezmleczne, bezglutenowe, bezcukrowe)



Składniki:
- 3 brązowe banany,
- 4 jajka,
- 1 szklanka mąki kukurydzianej,
- 2 łyżki kakao,
- 2 łyżki masła orzechowego,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Wykonanie:
Banany zblenduj z jajkami. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i znowu zblenduj. Powstałą masę podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao, do drugiej masło orzechowe. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj na przemian łyżką masy. Piecz 35 minut w 180 st.
Wartości odżywcze w 1 kawałku:
Kaloryczność: 137 kcal
Białka: 5,8 g
Węglowodany: 19 g
Tłuszcze: 5 g
