Jabłka pod cynamonową kruszonką

(bezcukrowe)
bezcukrowe
Składniki:
  • jabłka 200g,
  • mąka żytnia 40g,
  • mielony cynamon 1/2 łyżeczki,
  • ksylitol/ erytrol 20g,
  • zimne masło 20g.
Wykonanie:

Owoce obrać, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w cząstki. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Mąkę, cynamon, słodzidło i masło umieścić w misce i wyrobić między palcami kruszonkę. Owoce posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok 30 minut.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

Kaloryczność: 387 kcal

Białka: 3,9 g

Węglowodany: 76,8 g

Tłuszcze: 18,2 g

jabłka pod kruszonka