Muffiny czekoladowo-orzechowe

(bezmleczne, bezglutenowe, bezcukrowe)
Składniki na dwie porcje:
  • 3 banany,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej,
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki masła orzechowego,
  • Wiórki kokosowe (do posypania)
Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Banany rozgnieść widelcem, dodać resztę składników. Całość
wymieszać. Ciasto nałożyć do foremek. Posypać z wierzchu wiórkami kokosowymi. Piec 40 minut na
termoobiegu.

Wartości odżywcze w 1 szt.:

Kaloryczność: 116 kcal

Białka: 3,7g

Węglowodany: 6,5g

Tłuszcze: 14g

muffiny czekoladowo - orzechowe